Tuesday, 6 November 2018

Ride To Sabak Salai Rembau...




As salam...
Hari nak cite sikit pasal Geng Ride Kawan Makan Kawan...
So pada 6 November 2018 kite gi ride ke Sabak Salai Rembau...
Alhamdulillah kali ni ramai gak turun walaupun x sampai 20 org...
Tapi peningkatan tu ade la...
Hahaha...





Mcm biase pagi kite orang berkumpul di Ayer keroh...
Bila da cukup raider baru la kite org bergerak...
Perjalanan kami ke sana lalu highway...
So kiteorang kuau Tol Ayer Keroh masuk Tol Pedas/Linggi...



 





Lepas perjalan dalam setengah jam...
Kite org berkumpul ni Tol Pedas/Linggi...














Lepas semua da kumpul kat tol...
Ade yang nak gi toilet ape semua....
Da selesai semua hajat masing2....
Baru la terus gerak ke Sabak Salai...
X jauh pun dari tol...

Semua makan dengan penuh nafsu...
Da lapau katekan...



Dah selesai makan tanpa lengahkan mase kite org pun gerak balik ke Melaka...
Sbb kat sini org da terlalu ramai...
Kalo nak gi...
Mase sesuai jam 11 pag1, lepas jam 11 pagi tu memang full house...
So perjalan pulang kite org x lalu highway....
Kite orang ikot jalan dalam aje....
Dalam perjalanan pulang kite org singgah mashid di Pantai Puteri untuk solat Zuhur...
Lepas tu pergi ke Warong Lempeng di Pantai Puteri tapi sayang kedai tu masih lom bukak lagi...


Isi minyak lu sebelom pulang...




Singgah masjid untuk solat zuhur...



Lepak jap kat Pantai Puteri...


Ni kat Lempeng Kelapa Pantai Puteri...Kiteorg berteduh jap...Sbb tibe2 hujan lebat...



So sampai disi aje cite untuk ride kali ni...
Sorry kalo post ni mcm mengarut...
Memang xpandai nak karang ayat...

Lepas ni insyallah kite org akan ride ke Termeloh...
Tarikhnya masih di cari...
Insyallah...



Sikit video perjalanan kite orang...

1 comment:

  1. Ramai juga kawan-kawan teman yang raider... cuma teman je yang bukan seorang rider... tapi teman adventurers driver...🤗🤗🤗

    ReplyDelete