Saturday, 31 May 2014

Jalan Alternatif Taman Balkis Melaka Semakin Teruk...





As salam...
Xtaw nak pos ape...
Aku post pasal taman aku iaitu Taman Balkis...

Dulu kite org terpakse U-Turn jauh untuk ke taman kite org kalo dari Bandar Melaka...
So pihak taman telah meminta pihak tertentu untuk membuat satu jalan alternatif untuk ke Taman Balkis...



Jalan Alternatif Taman Balkis Melaka...



Nampak x perbezaannya...
Dulu kemain jauh lagi kite org nak pacak ke umah kiteorg....
So da ade jalan tu..
Semakin mudah la nak balik...


Dulu nye cerita...
Jalan tu memang lawa cun siap tar...
Nasib bek xde gambau...
Dulu nye cerita la...
Sekarang ni....
Aduhai...
Kowank tgk la sendiri...


















Cun kan jalan ni...
Ha5....
Kalo kowank ade keta mahal...
Xpyh la lalu jalan ni...
Terpakse U-Turn jauh...

Nak taw sbb ape jalan ni leh jadi mcm ni?
Tgk ni...












Ade org kaya mane la beli tanah kat sawah tu the wat rumah...
So banyak la lori besau kuau masuk...
Padahal dieorg leh ikot jalan len...
Tapi enta la...



Patut nye leh pakai jalan tu...




So aku x taw la...
Maybe lepas siap nak tar ke...
Tu aku x taw...
Brape lame nak tgg???
Ha5....

Wslm...



No comments:

Post a Comment